Aşteptăm pe tot parcursul anului o dată, o sărbătoare, o oportunitate, o sansă. Viaţa noastră este plină cu aşteptări, aşteptăm şi ne pregătim pentru un eveniment, şi când aceasta trece, iarăşi ne pregătim pentru un alt eveniment.
Dar între timp, oare suntem atenţi la alţi oameni? În timpul anului îl ajutăm pe ceilalţi? Oare lăsăm ca tandreţea să fie ghidul nostru de zi cu zi? Gala Novak vă încurajează să exersaţi iubirea, caritatea, să fim atenţi la ceilalţi şi să-i ajutăm pe copiii, care nu pot trăi viaţa din plin.

Viaţa ne adresează continuu întrebări, la care trebuie să le răspundem prin propria noastră viaţă. Responsabilitatea înseamnă că suntem capabili să dăm răspunsuri la întrebările vieţii. Cum înaintez pe drumul vieţii, conştientizez posibilitatea ca, prin intermediul vieţii dar şi a activităţii mele sportive, să transmit un mesaj social, care transcende personalitatea şi activitatea sportivă.
Când fac o retrospectivă a rezultatelor obţinute de-a lungul vieţii mele, mă cuprinde satisfacţia, deoarece mi-am realizat obiectivele şi mi-am trăit visele din copilărie. Până acum, am luptat pentru ceva sau pentru cineva, iar în acest stadiu al vieţii mele am ajuns să înţeleg că trebuie să mă lupt pentru mine. Însă, această luptă are sens pentru mine numai dacă pot să o împărtăşesc cu acele persoane cărora le sunt recunoscător pentru că am ajuns până aici: familia mea, prietenii mei, oraşul meu şi ţara mea. Viaţa şi activitatea unui om nu este o realizare individuală, ci rezultatul unei activităţi complexe în care se concentrează munca unei întregi echipe. Tot ceea ce sunt sunt astăzi mi se datorează mie însumi, perseverenţei mele şi sprijinului acordat de către persoanele din jurul meu. Fără dragostea şi devotamentul familiei mele, nu aş fi acolo unde sunt astăzi. A venit timpul să îmi exprim recunoştinţa şi să mulţumesc oraşului şi prietenilor mei pentru toată susţinerea şi pentru că mi-au fost mereu alături.
Anul acesta, în 2015, vom organiza în premieră la Miercurea Ciuc un concert de Crăciun. după modelul concertului filarmonicii din Viena. Prin acesta dorim să punem bazele unei tradiţii în oraş, iar acest concert să le ofere tuturor posibilitatea de a se bucura de sărbători şi să poată oferi ajutor acelor persoane care nu beneficiază de condiţiilor elementare de trai.
Concertul de caritate de Crăciun va fi o gală patronată de mine şi garantată de numele meu, o gală care are menirea de a aduce fericire şi bucurie în inimia multor oameni, Novak Carol Eduard - campion paralimpic
<< Înapoi